Сумне

Знов чекав я даремно біля річки, де клени
Похилились гіллям до води...
Вже світанок надходить, але ти не приходиш...
Але ти не приходиш сюди.

Може, так воно й краще, що не маю тут щастя.
Що пішло воно геть. На зорі.
Ніби тайну відкрили й підхопили на крила
Мою пісню сумну журавлі.

Поміж гори та долини ллється пісня журавлина,
А в тій пісні відчувається печаль.
Ти прийдеш, коли світанок понад річкою розтане,
А ту пісню я залишу тобі в дар.

1980 р.   


Рецензии