Соколиха

Соколиха.
Обтяжливе лихо
мов обходило, як не було.
Бо щоранку безмовно і тихо
піднімалася знов на крило.

Заклякав
під кущами змій:
на осоння не вилізь, не смій!
На пісочку ледь покажись -
понесе соколиха у вись.

Будеш битись під небом,
                шипіть,
але то вже - остання мить.


Рецензии