В. Брюсов. Весталка. На украинском языке

   (Переведено на українську з В.Брюсова)

Весталка

Біля плоту, там, де трави рідкі,
Як весталки – горді мовчуни,
До альтанки туляться, нізвідки,
Піднялися стебла кропиви.

Вигнані із саду і забуті,
Ці жорсткі стеблини вкрай смутні,
Повні вщент одвічної отрути
Й злобних дум, стоять на самоті.

Ось над ними пролітає в хмарах
Соромливих променів мітла, -
Шпички, як завжди, спішать карати,
Невдоволена, як завжди, кропива.      


Рецензии