Хартиени птици

Букви
и думи,
една след една
върху хартиени птици се нижат.
Един подир друг
следват жерави книжни
пътя на свойта мечта.
Къде ли отиват?
Дали я достигат?
Или просто мост са
към другия бряг –
там,
където само от мисъл
надежди покълват,
израстват,
разцъфват,
завързват може би…
 
До забранения плод
мост от хартия има
и жерави книжни
с крила
от мечти.
 


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.