Закоханий

Закоханий, можливо як дитина –
можливо як дорослий навпаки;
що так, що так – то я лише людина!
Сльозами вмию зiрванi квiтки. –
Для тебе, бо єдина тiльки;
все те, що я шукав у кожнiм снi.
Не маю лiчити, бо не важливо скiльки;
не вистачить тiх квiтiв на веснi. –
Для тебе все було i буде;
я нiц не бачу, крiм тебе одну.
Не розумiю що говорять люди,
та вибачаю твою вроду неземну.
Хмельного та духмяного настою
я пью вiд тебе та не чую нiг.      
Згубивши себе, я дишу тобою,
бо дихати без тебе я б не змiг.
Своєю волею, та в той же час невiльно,
збираючи для тебе цi квiтки,
закоханий завжди та безнадiйно
...я знаю, що не мiг би навпаки.

Norwich 2000

 


Рецензии