Блискоче нiч перлиною Растреллi Л. В. Костенко

Блискоче ніч перлиною Растреллі,
З гори збігає Боричів узвіз,
І солов’ї – пташині менестрелі, -
Всю ніч доводять яблуні до сліз.

Цвіте весна садами молодими,
Шумлять вітри як гості з іменин.
В таке цвітіння, князю Володимире,
Тобі не важко бути кам’яним?


Блистает ночь жемчужиной Растрелли,
С горы сбегает Боричев узвоз,
И соловьи – о, птичьи менестрели!
Всю ночь доводят яблони до слёз.

Цветёт весна садами молодыми,
Шумят ветра, как гости с именин.
В таком цветенье тяжко ль, князь Владимир,
Тебе, закаменевший исполин.


Рецензии