експромтом по самотност та розпачу

;висмикни шнур із розетки
дай мені просто померти
дай мені просто піти у нікуди
викличи лікаря, вийди з палати.
важко чекати...
знати...
бути...
дай мені просто втекти із нізвідки в нікуди.
байдуже, що там подумають люди.

**********

на диво тепла погода,
напевно приходить літо.
і нікуди діти ту правду,
яка рветься із хати.
насправді нема, що казати.
напевно не варто нам спати разом.
назавтра знову прокинемось
в одному ліжку.
чому, я сама собі ставлю підніжки.

**************

налаштуй серце на виклик суспільству.
зманіжено-зніжено і дещо
занижено гратись
чиїмись чужими почуттями.
до тями приходити ввечері
й хотіти знову залити себе алкоголем.
чому кохання інколи сильно
пов*язане з горем?

***************

все було дарма
все було надто жалюгідним
а надто слова
 вони були необхідні
і разом з тим зайві
та огидні.
знаєш, краще б ти просто пішла.

***********
ранок формує мій погляд на день.
змучений ранок - бродило безсоння
в свідомості.
я підлягаю загальній кволості,
голокосту, геноциду
і розстрілу.
сьогодні мій ранок надто морозний...

***************
я буду твоєю лялькою.
я буду твоєю квіткою.
я буду щоденним катом.
я буду шукати істину.
я буду мовчати ввічливо.
я буду кохать на відстані.
я буду просто жити тобою...
а дихати чомусь іншою...

***************

напиши листа.
намалюй кота.
викинь вчорашнє літо.
нам лишилось жити
рівно три години.
жито ріже ноги.
чекай допомоги
з нізвідки.
з завтрашніх газет
не читай новини.
їх нема.

**************

викрий обман,
вирий яму
мало сонця
й повітря мало.
мало неба.
треба меду
дьогтю досить.
не я, душа просить.
вийди в люди
і глянь їм у очі.
хай тобі вилізуть боком
сльози дівочі.


*****************

мабуть, це був дощ
він змив з мене спогади
й останні надії.
мабуть, це був день
понеділок
коли я збирала
розтрощені мрії.


Рецензии