Мамо...

Мамо, де вона моя правда?
Полем пішла. Насправді
Все не так.
Я виросла. Впали зорі на повіки.
Виросли чорні крила.
Мамо, де моє літо
Те, що вчора було
В легенях і в долонях.
Пишу на серветках
Рядки віршовані.
Мамо, а душа в мене нова. Не та,
Що два роки тому.
І присвячую вірші не йому, а їй.
Ти кажеш, що це неправильно.
І, що я переросту це
Як захоплення хеві-металом.
Мамо, падіння йде за злетом.
І я давно не маленька дівчинка.
Не ношу підбори, не ночую вдома,
Не їм вівсянки на сніданок.
За вікном ранок нового життя.
І я не та. І сонце вчора сіло на сході,
І кохання виходить з моди.
Мамо, я уві сні бачила те літо, де вона,
А треба жити. Треба вміти відпустити,
А сил немає, і чекаю дива,
Що в принципі неважливо.
Мамо, я надто довго
Ховала правду, і вже
Пізно сказати, давні
Прорахунки, болючі стосунки, і сонце
Сідає не там, де треба,
Не там де повинне.
У чомусь я винна.
Мамо, де вона моя правда?
Пішла полем, померла…
Впали зорі, крила чорні.
Шукаю те поле, де відповіді
На питання.
Чекання дзвінка від неї…
Я не лікуюсь, мамо, вибач.


Рецензии