Я Патрiот!

Нічний буквар я перечитую по зірках.
Білий дракон, що дихає в віках.
Повітря мова шепотить в душі.
А наше серце вже не там...
 
Все дуще я вдивляюсь в книги на полицях,
що мов дошки на кладовищі,це моя дільниця.
Уздовж більш тисячі чужих життів..
Я радим був, ще жити я летів.

Я ясні крила у надломну мить,
Я світанковий промінь лихоліть.
Я не сльоза,що блискае на оці в патріота,-
 Я Патріот, - коли він згадує про землю..
відступає рота..
 
Барвистий шлях,та надто нескінченний.
Я не молюсь і не кричу - Нікчема!
Де ми?І як воно все буде?
Прокинсь народ!Розплющи очі,люде!
 
Поки вслухаемось ми в траурний набат..
Хтось за спиною вже нам ставить шах і мат.
 
                23.08.2006


Рецензии