Буду

Буду
Я восени буду осінню…  Буду повітрям і звуками,
Витівками і  трюками… Буду для тебе всім…
Листом від  сонця змореним і від кохання хворою
Дні переллю  в пісні…

Влітку я буду голою правдою і покорою…
Чайок невинних зграєю, простором, небокраєм…
Стиглою винно-вишнею… Буду святою й грішною…
І, якщо схочеш, пограємось…

А навесні –  Моналізою… Стану шедевром, ескізом
Загадки, хоч  відомої… Буду твоєю Джакондою…
Тільки вдягнуся в кружева так, що аж очі замружиш!..
Буду для тебе різною…

Але не зможу холодною… Ти обійми ніжно взимку
Сніжну свою невидимку… І напою глінтвейном…
Чи пригощу  карамеллю… Лиш обігрій свою фею…
Музу свою і  жінку.


Рецензии