А ще снилось менi поле пшеницi

У хаті по куткам гуляє темінь,
I весь наш дім немов би онімів,
Не спить лиш мати - тріск вогню і промінь,
І тихо лине спів її псалмів.

Для нас малих та пісня мов колиска
І знову я заснула й уві сні
Побачу неньку, що із коромислом
По воду йде співаючи пісні...

А ще снилось мені поле пшениці
І птах, що в небо високо злетів,
І там застиг краплиною водиці,
І дзвінко навкруги лунає спів.

Це жайворонок тут я зрозуміла,
До болю захотілося мені,
Хмаринкою до нього б полетіла…
Вiдчула -  відриваюсь від землі…
   ------------------


Рецензии
Детство .....
Спасибо, Фаина, за дивное стихотворение.

Галина Геро   01.01.2013 21:22     Заявить о нарушении
Такое далёкое и не забываемое детство...
Спасибо.

Фаина Янко   02.01.2013 11:58   Заявить о нарушении