Казацкая песенка укр

 Їхали козаки
Тай до переправи,
Стріли дівчиноньку.
Гарну, наче паву.
  Золоте волосся
  І білеє личко,
  Але їм дорогу
  Перетнула річка.

      Течія, течія,
      Хочеться додому,
      Он де хата моя
      На березі тому.
      Течія, течія,
      Тая річка бистра...
      Хто мене перевезе -
      Дам своє намисто!

Козак обізвався:
- Є козацька сила!
Я тебе крізь річку
Перенесу, мила!
  Навіть на край світу,
  Як оце захочеш,
  Ти ж біленькі ніжки
  Свої не замочиш! 

      Течія, течія,
      До дна не дістати,
      А мене із ранку
      Виглядає мати.
      Течія, течія,
      Вороття немає...
      Хто ж мене перевезе -
      Того покохаю!
  ...................
      Ти чия, течія,
      Річечка рідненька?
      Я була нічия -
      Стала - козаченька!

      Течія, течія,
      А вода спливає...
      Гарна жінка моя -
      Кращої немає!    


Рецензии