Што ж так да зорак...

*        *        *
       Што ж так да зорак прыцягвае нас?
       Можа, і праўда: мы – дзеці нябёсаў?
       Прагна і пругка чакаем Свой Час,
       Каб пазбіваць серабрыстага Космаса росы?

       Часта на шчасце я знічкі лічыў
       І асаблівасць такую заўважыў:
       Толькі прывабіць душу далячынь
       Зорных шляхоў, як адразу ж
       (Колькі б да гэтага зор не хапаў) –
       Грунт пад нагамі пасля цалаваў!
       Колькі ж разоў я ляцеў стрымгалоў:
       Бухаў з размаху аб цвёрдую глебу –
       Іскры з вачэй… Божа мой!
       Колькі ж разоў нам патрэбна упасці,
       Каб вынянчыць Неба, І – не прапасці,
       І зорнай дарогай аднойчы вярнуцца дамоў.
26.05.99 г.


https://www.amway.ua/


Рецензии