Душа не скаваная целам

* * *
Душа – не скаваная целам –
Аголены боль,
Вузельчык пачуццяў, жаданняў і думак.
Душа, не скаваная целам,
Ляцела
Праз цемень сусветаў,
Касмічны агонь.
І крылы не апаліла…
І ведала ўсё:
ШТО БЫЛО,
І ШТО ЁСЦЬ,
І ШТО БУДЗЕ ЯШЧЭ.
А заўтра –
Абудзяць палонніцай грэшнага цела –
Забудзе.
І толькі мо ў песні,
Што вырвецца птахам на волю,
Уваскрэсне,
Успомніць адвечную
Зорную долю.


Рецензии