Народний митець

Шевченко – батько України,
Народу лицар на віка…
Для нас – живий він ще донині,
І творчість ллється, як ріка
* * *
Кобзара пам’ять ми шануєм –
Від України не віднять…
Шевченко – цар літератури,
З цього поста його не знять…
* * *
Його ім’я ми знаєм змалу –
Він став кумиром багатьох,
За Батьківщину постраждалий,
Не марним був останній вдох…
* * *
Калина – символ України -
несе красу й любов в собі,
Шевченко – прапор Батьківщини,
Прозорий, як кришталь води.
* * *
Любив, люблю, любити буду –
Читать шевченківські вірші –
Його ніколи не забудуть –
Він вклав у творчість чверть душі…
* * *
Давайте ж браття Українці –
Державу серцем ми любить!
І хліб святий цінити в жменьці,
Нам сам Шевченко це велить…

20/12/2010     ©Святослав Горбачов,


Рецензии