Золотi уста

Золоті уста – коли хоронять звук,
а поховане лежить, мов карта бита.
В недомовленні надії оживуть,
розтечуться видноколом ненадпитим.

І застигне у непевності земля,
тільки й світла, що свіча із потойбіччя.
Не народжені слова, не битий шлях.
Чиста совість і невоскове обличчя.

Словники ще не пояснюють тебе,
не здирають у анфас на біс новини,
і не патрають рибини слів на `б` –
Бог бідує, бо болить...  Не як за сина,

Він гадає, бо не знає вибір твій –
ще не вчинено ані добра, ні лиха,
хутко кинуто до ніг дороги дві
і наказано церквам – кадилом дихай!

Мов на кіл, настромлена на погляд, вись
стисло видихне бажання звеличати
глибину свою. І на крилі сови
стане вічність перші зорі колисати.

І знайде сміливість – легко розійтись.
Хай затужавіле храм у серці зводить.
Золоті уста – коли нема куди
йти дощу зі слів... і набирати воду.

7 Квітня 2011


Рецензии
Отими золотими вустами цілувати б твої рядки, Юрасю.
А не хотів би: "і застигне у непевності земля"?
Вись, можливо, радше настромлена на погляд, ніж на очі, ні?
Як завжди, кожен рядок повний образів, що вистачило б комусь на збірку. Гарно крило сови колише зорі...

Леся Романчук   09.06.2011 12:30     Заявить о нарушении
Дякую, Лесю.
Ти, як завше, маєш рацію.
Уже все виправив.
Хтів бим знати що є зле з цим віршем,
http://stihi.ru/2011/04/05/6881
буде час заглянь, пліз...
З вдячністю,
ЛЮ

Юрий Лазирко   10.06.2011 01:23   Заявить о нарушении