Сега аз светя

Животът – старото пристанище -
без фар, без пясъчните стъпки,
с една вълна залутана доплува
до най-скалистия ми бряг
и в пясъка потъна,
като във мъжка длан.
Морето с нея се прекръсти
върху ръба на пясъчния залив,
под звездната му дреха
се потопи луната.
С лъчите й се вързах...
Сега аз светя само...



(Цикл "Докосване" - 2008 г.)


Рецензии
Много добре. Благодаря. Юлия.

Юлия Богодист   07.04.2011 04:34     Заявить о нарушении
Сърдечни благодарности, Юлия!
Весела (съм)

Весела Йосифова   07.04.2011 10:41   Заявить о нарушении