Казацкая балада

КАЗАЦКАЯ   БАЛАДА
Am                C          Am           C
Раскажы, казача, пра сваю удачу,
       Am        Dm         F          E          Am    A7
Пра сваю удачу – дзеўчыну- красу.
    Dm               G        C                Am
Чуеш, у калысцы немаўлятка плача,
 Dm                Am      F       E      Am      F7#
Распусціла жонка рыжую касу.

    Hm                G         Hm             G
На канюшні конік, конік вараненькі
  Hm              Em    F#   F#7       H7  /A/D6/D
Зачакаўся волі, цокату падкоў.

Dm                F      Dm              F
Атаман пакліча казака ў дарогу,
  Dm                Gm           A7     Dm    D7
Выедуць станіцай у далёкі пуць.
    Gm              C7         F                Dm
З”едзеш ад святога роднага парогу –
     Gm                A7       Dm    A7  Dm       H7
Толькі сваёй хаты, хаты не забудзь.

Em                C              Em           C

На падрорку хлопчык да цябе падобны,  !     !!!    !       !
      Em           Am         Am6    H7       Em  /  D /  G/  G+3/A7/Dm
Хлопец падрастае, як на лес глядзіць.

Раскажы, казача, пра сваю удачу,
Пра сваю удачу – сына-малайца.
Оё, каб ты, казача, паглядзеў- пабачыў,
Як вядуць нявестку ў хату з-пад вянца.

На канюшні конік, конік вараненькі
Зачакаўся волі, цокату падкоў.

За аброць выводзіць, сядлае ў дарогу –
І нявестка й жонка горкі слёзы л”юць…
Выязджае сын твой да цябе ў падмогу,
Дома плачуць дзеці – дзеці хай растуць.

На падворку хлопцы да цябе падобны,
Хлопцы падрастаюць як на лес глядзяць.

Раскажы, казача, пра сваю няўдачу –
Жыцце праляцела, шчасцейка сплыло:
З піпкаю на прызбе ты сядзіш і плачаш,
Не хапіла часу, часу не было.

Ой, каб тыя коні ў чэраве падохлі,
Эх, ты мая доля, доля казака!


Рецензии