Хай карай Бог

ХАЙ КАРАЕ БОГ.
                (1990г.)
 C                Am
Хай карае Бог,               
C                Am
Хай пагубіць лёс –               
           Em E  Am
Не адмоўлюся               
        Dm         G
Ад цябе, любоў,               
        C               Am
Ад пякучых слоў               
        Em E Am
Да апоўначы.               
  Dm            G
Хай яшчэ мяне               
C              Am
Ліха не міне,               
                Em E Am
Што на свеце ёсць.               
    Dm                G
Толькі б да відна               
  C           Am
Пелася яна,               
Em E Am
Маладосць.               


Зорачна ў акне:
Ззяе Млечны Шлях
Разам з поўняю.
Сэрцайка памкне,
Нібы ў неба птах,
Яму помніцца:
Як цябе любіў,
Як шчаслівым быў,
Толькі шчасце – госць:
Лотаць адцвіла,
Коцікі згубіў
Вербалоз.

Гора-злыбяда –
Снежная гурба
Зыйдзе павадкам.
Лёсу перакос
Ад таго, што ёсць
Вечны парабак.
Стукаюць гады,
Нібы жалуды
У патыліцу.
Цэлы век сядзіш
На ліхой мяжы –
Тулішся.

Гора толькі мне:
Яблык на дваіх
Не раздзелены…
Ліха не міне --
Яблычак благі
Рана з”елі мы.
Што рабіць цяпер,
Разабрацца як?
Зноў – бяззубы смех!
Шкода мне цябе,
Не пазбыць ніяк,
Чалавек!

СЛУХАЦЬ ПЕСНІ МОЖНА ТУТ:


Рецензии