Настальгiчная

  НАСТАЛЬГІЧНАЯ

Чаго мне трэба пад небам гэтым?
Чаго вярнуўся я на зямлю?
Чаго прыйшоў я на свет паэтам
І ціха мовіў, што вас люблю?

Глыбімня нябёс –
Паратунку сінь.
Пракавечны лёс
Праз жыццё адзін.
Дома жонка ёсць,
Дома плача сын –
Толькі з сэрцам штосьць...
Набалела ў ім.

Дарма глядзіце так пільна ў вочы –
У іх не ўбачыш былых вякоў.
Да вас прыходзіў я не аднойчы –
Навечна хутка зыйду дамоў.

Чаго шўукаем пад небам гэтым?
Што загубілі мы тут, на зямлі?
Сюды прыйшлі мы з якіх сусветаў?
Адкуль дарогі нас прывялі?

З глыбіні нябёс,
З паратунку сіні.
Пракавечны лёс
Праз жыццё адзіны.
Дома жонка ёсць,
Дома плача сын  --
Толькі з сэрцам штосьць...
Набалела ў ім.

СЛУХАЦЬ ПЕСНІ МОЖНА ТУТ:


Рецензии