Балада пра каня

БАЛАДА ПРА КАНЯ
Am                Em   F           Am
Як паіў Іван каня – горка плакаў.
Am                Em    F            Am
Як у стойла заганяў – горка плакаў:
                G           (5) Am(7)Em    (0)Em E
“Мне вясці цябе, гняды, заўтра рана
         (5) A                Hm  Dm  Em     E
Да калгаснай грамады на загану”.

Піў гарэлчку Іван – слёзы ў горле,
Ён крывёю запіваў,  горам горкім
“Як пражыці без каня, і без хлеба?
Бальшавіцкага ярма мне не трэба!”.

“Адвядзіі, Іван, каня да калгасу!” –
Загадае старшыня – няма спасу.
Замест хлеба – лебяда, горыч-зелле,
І гуляе галыцьба шум-вяселле…

Закапаў каня іван – горка плакаў.
Крыж на ўзгорку майстраваў – горка плакаў:
“Акалеў ты без пары, коню, косю…
Закрывавілі сляды ў ранніх росах.


Рецензии