Evening bells

Вечiрньо  хитаються  дзвони.
Картинка  прямо  з  Фауста.
В  повiтрi  -  осiння  вонь
спаленого  листа.

Квiти  на  пiдвiконнi
i  вилизанi  тротуари  -
все  мирно  i  затишково
i  премудро  створено.

Цiлком  лiтературна  iдилiя.
Звiдки  зiйшла  на  це  мiсто?
Навiть  дикi  автомобiлi
чемно,  розумно  їздять.

Звiдки?  Зi  сторiнок  Андерсена
злетiла  цiлющою  казкою
на  нашу  одвiчну  скаженiсть
i  приторкнулась  щастям?

Чи  це  прямо  з  Євангелiя
дух  чесноти  тихостi
сходить  i  розливається,
з”єднуючи  свiти?

Чим  ми  так  переймаємось,
“Фауста”  перелистуючи?
У  нiмецькостi  ума
вiддзвоненим  благочестям?


         1997 р.


Рецензии