Карпати

Природа! В ній відбиток краси наших душ....
Щоб цей дарунок краси не згубити,
потрібно бути захисниками і творцями
Нашої  матінки природи і матінки землі.



Яка неповторна в Карпатах природа.
Влітку гори в Карпатах із снігом стоять,
А водопади як синії стрічки грайливо блищать,
Без упину у річку впадають,а річка біжить,
Мелодійно шумить.

Видніється з гори село,що потопа в садках,
А на горі велика панорама,
І схил крутий спускається у піс,
І роздається ніжний спів пташок.       .

Саму-себе перевершила тут природа,
І бачу зачаровану долину перед нами.
Я від краси затамувала подих,
Не можу вимовити слова.

Гора! На її схилі є пещера,
В ній струмениться джерело,
Із чистою водою як кришталь.
А смак води чудовий!

Сонце сховалось за обрій,
В місячні ночі тут все ожива.
Як у казці себе почуваю,
Чути десь вдалині хтось на сопілочці гра.

Аж ген вдалині у тумані,
По річці янтарній красивії мавки пливуть.
Дівчата на воду віночки пускають,
На щасливую пару, на долю свою.

А хлопці у вишитих білих сорочках,
Хвацькувато збирають вінки по воді.
Дивлячись. як дівчата із-за верб виглядають,
Радіють,сміються, співають.

Хлопці їх доганяють
На голови Їхні вінки одівають.
А трембіта все грає і грає,
Всім серця звеселяє.

Дай БОЖЕ щоб казка ця не кінчалась.
Щоб наші діти і внуки щасливо жили.
Щоб часто весілля справляли,
УКРАЇНУ в народних піснях прославляли.


Рецензии