Чаклунство

 -Меч візьми, та відрубай від себе ворожі стаї.
     А потім кинь той меч у пропасть,
Щоб ніхто мечем не скористався.
       Живи в мирі з собою, та з тими
   Хто твої хороші друзі.
        Ворогів відрізана дорога
     Розвяже вузел чорноти.
 Своєю долею станеш жити.
         Так жваво, та страхітливо говорила
      Циганка молодику одному.
  Рукою він махнув на сиву... промовив:
      -Ох, бабусю, то пусте, минув той час,
       Коли мечі  кували ковалі.
          Минув той час, коли вороги
    По дорогах  мандрували.
 
   - А ти на ус мотай мої слова.
     Бувай здоров!
   Враз...  біля молодика стояла не сива...
        А молода циганочка.
     - Моє чаклунство розгадав, бувай, молодику!
          Та місце своє добре знай.
             Зникла,пропала  наче дим...
      - Оце так дивина!-присвиснув чоловяга,
Та про зустріч цю мовчав...         


Рецензии