Iстинi речi

Є речі істині у нашому бутті:
Не гроші-слава, і не біль образи.
Ми того не навчаємось одразу,
Що справжні речі світу - більш прості...

Конструкції всіх непорозумінь -
Складні і, варто визнати, красиві -
На істиними геть не мають сили.
Це тільки тінь. Це просто ніжна тінь...

Несправжні - ревнощі, і гордощі, і ще
Багато інших почуттів примарних:
У їх багатті тліємо намарно,
Допоки Справжні не пройдуть дощем...

Колись ми зрозумієм, в чім є суть,
Вода цілюща, дихання Аслана,
Й птахи весну одвічну принесуть
На крилах легких Долі чи Талану...

...Зелені хвилі лагідних морів,
Шалений пульс закоханого сонця,
Свічадо місяця і зорі-охоронці
Дороговказів - наших спільних снів...

Прозоро справжні: усмішка Твоя,
Вранішній вітер, сонце-тіні в листі,
У павутинні росяне намисто,
І безліч інших, що й не знаю я...

А скільки тих, що призабули ми:
Як ледь вловимий Божий зореграй...
І, якщо знов загублю, - нагадай,
Щоб не блукать у нетрях псевдотьми...



Рецензии