Недумано, негадано... Лiна Костенко

С украинского

Недумано, негадано забігла в глухомань,
Де трави пахнуть ладаном в кадильницях світань.
Де вечір пахне м’ятою, аж холодно джмелю...
А я тебе, а я тебе, а я тебе люблю.
Ловлю твоє проміння крізь музику беріз,
Люблю до оніміння, до стогону, до сліз.
Без коньяку й шампану і вже без вороття
Я п’яна, п’яна, п’яна на все своє життя!

Ліна Костенко

***

Недумано, негадано мы в чащу забрели,
Где травы пахнут ладаном в кадильнице зари.
Где вечер пахнет мятою, аж холодно шмелю...
А я тебя, а я тебя, а я тебя люблю!
Ловлю твоё свеченье сквозь музыку берёз,
Люблю до онеменья, до стона и до слёз.
Без рюмки, без бокала – но всё-таки до дна –
Тобою безвозвратно пьяна, пьяна, пьяна…


Рецензии