Кал г сторыя, твая, забыта...

Калі гісторыя, твая, забыта,
Героі знішчаны, мінулага няма,
Вароты будучыні, для цябе, зачынены
І гнеш, ты, спіну, ад раня, да цямна!

І за грашы, ты, кажаш, дзякуй Богу,
А за жыцце, ты, б'ешся кожны дзень -
Не за свае, якое больш не дорага,
А за жыцце, сваіх, бацькоў, дзяцяй!

Калі ўсе, што робіш, ты, сумленна,
Каштуе менш, чым, ты, таго хацеў,
Калі твой лес, пад ногі, дываном пасцелены,
А зверху трусяць попел цыгарэт.

Калі, ты, кпіш над сваей радзімай,
А слова... "перможам!" - выклікае смех,
Пласт патрыетаў, назаўседы, вынішчаны,
Калі змагацца найвялікшы грэх!

Чаго крычаць? - памерла ўжо свабода,
Альбо, яшчэ, яна, не надыйшла,
Калі прыйдзе, так сустракайце з гонарам,
За сваю працу, сэнс свайго жыцця!


Рецензии