Про Батьк вщину

Ці луги, поля і квіти
рідні нам, як мамі діти.
Ці дерева і поля
рідна матінка земля.
Все це пахне і буяє,
Так завжди у нас буває.
Але сталася біда,
Всі прекраснії луга,
всі дерева і всі квіти
Погоріли, і від цвіту
залишився лише попіл
і літає над ним сокіл.
Всі птахи і всі тварини
Всі пішли на полонини
де росте іще трава,
де є милая земля.
Але рідної місцини
не замінять полонини...
Будуть дуже сумувати
про домівку пам'ятати.
а чому цей ліс спалили?
Хто й навіщо це зробили?
Люди на пікнік прийшли
і місцину ту знайшли.
Їжу сваю розкладали
і всі діти в ігри грали.
Хмизу трошки назбирали
і на землю все поклали.
Підпалили сірником.
Помилилися в одном...
ямку люди не копали
і камінням не обклали.
Потім сіли у машину
і покинули місцину.
А вогонь не загасили.
А він швидко і щосили 
по лісочку мчався
на дерева він кидався.
На траву і на всі квіти,
і на землю, і на віти.
Ось як люди всіх тваринок
залишили без домівок.
Щоб такого більш не сталось
і в природі все сміялось
бережіть свою країну
нашу славну Батьківщину.
Бо вона у нас одна
одні небо і земля,
одна мова солов'їна
одна наша Україна!


Рецензии