Коли помре поет останнiй

Коли помре поет останній
Ми не дізнаємось про це
Бо з неба, сповнена віршами,
Сумна сльоза не потече

Не зникне, як рум’янець сонце,
Не струсить всіх людей земля,
Лише хтось скаже при нагоді
Що з ним пішла й поезія

І далі світ наш буде жити,
Без нього, без його віршів…
Аж поки не почнем німіти,
Бо вимруть також всі пісні
Розтане вся краса верлібрів,
І прозаїчно так, без слів,
Ми й самі  зникнемо у світі,
Або почнем шукать світів ,
Чи навіть іншої планети,
На нашу схожу, мов сестра,
Де всі, буквально всі поети,
Й говорять виключно в віршах.

Ми там оселимось із ними,
І у дарунок привезем,
Разом із гілкою калини,
Мільйон, а то і два пісень.

Ми привезем Франка й Шевченка,
Ми нашу пам'ять привезем,
І стане тісною планетка,
Де ми нове життя почнем…

Нехай помре поет останній,
Поезія не вмре із ним…
Вірші могильний знищать камінь,
Й поет народиться новий


02.03.2011 р.


Рецензии
Оля! Давно таких чудових рядків не зустрічав. Поетичні і глибокого змісту. Правда, маю прискіпки. Варто б звернути увагу на римування 6 і 8 рядків. 8 рядок дотискується інтонацією. Не все гаразд у рядку "МИ Й САМІ зникнемо у світі". І в останньому рядку "Й" - не прикраса. Втім, як ви вважаєте за потрібне. Нахнення вам. З повагою.

Михаил Низовцов   21.03.2011 11:43     Заявить о нарушении
Дякую! Ви зауважили саме ті недоліки, якими і я сама незадоволена. Буду намагатися їх виправити.
З повгою!

Ольга Липакова   21.03.2011 23:30   Заявить о нарушении