Язмыш сынаулары

 
 
               
 Кеше  гомерендэ  була   вакыт , авырлыклар  бирэ  язмышлар.
 Кайгы  бэлэ бирэ , бирэ шатлык. Вакыйгалар купме  тормышта!
 Борчыласын,  ясаган   ялгышка  ,  ваемсызлык очрап  тормышта.
 Туктап кала юлын, боролышта ,  ж,итди карамасан, язмышка.
               
 Котмэгэндэ чыгара бэлэлэр , мэрхэмэтсез , кансыз бэндэлэр.
 Мохим эшлэрен,э каршы тошеп , изге  омтылуны ,  тошереп.
 Шул чагында , булган  кун,елен,дэ , шиклэнсэн, изге  эшлэрен,нэн.
 Югалтасын, мостэкиллеген,не  ,курмисен  бэхет  гомерен,дэ.

 Була вакыт сайлап ала торган  , куп бэлэдэн бар тик  бересен.
 Кеше дэрэжсен  югалтмасан, , язмыш  сынауларын  утерсен,.
 Биргэн табигый сыйфат кешегэ: горурлык, намус  хэм эдэплек ,
 Мэрхэмэтлек  биргэн иман белэн , мэхэббэт , игелек ,  шэфкэтьлек.
               
 Кеше  гомерендэ  була   вакыт , авырлыклар  бирэ  язмышлар.
 Кайгы  бэлэ бирэ , бирэ шатлык. Вакыйгалар купме  тормышта!
 Ходай шулай кешене «яраткан»  кануннарын биргэн яшэргэ.
 Ваемсыз яманлык , кемнэн чыккан? яманлыкка  ,   ничек тузэргэ?
                (20,08,2010)
 


Рецензии