Aud mortii...

                (Bacoviana)

Aud mortii plingind, varsind lacrimi sarate
In adinc de tarini, in mormintele mate.
Apa cade suvoi peste salcii, coroane…
Ma inec in potopul de glasuri orfane.

Ii implor sa adoarma pe veci, s-amuteasca
Sa discute cu Domnul, cu lumea cereasca.
Insa ingerii albi prind aripi de carbune,
O cascada de voci noaptea-mi zice pe nume.

Ochii reci de metal, gura plina de soapte
Ca un roi de lacuste zmulg nervurile coapte.
Nu ma lasa in pace, nu gasesc armonie,
Intr-o lume de plumb eu sint unca... vie.

---------------------------------------------
www.crowelle.com


Рецензии