Батьк вщино моя

БАТЬКІВЩИНО МОЯ…

Батьківщино моя,
Від калин до смереки,
Від південного моря
В поліські ліси
Прилітають додому лелеки:
Біле пір’я, червоні носи…

Батьківщино моя,
Від верби до тополі,
Від чехоні й кефалі
До гордих сомів,
Ти, малою берізкою в полі,
Виглядаєш блукавих синів.

Батьківщино моя,
Від волошки до жита,
Від степів
До говерлівських гір,
Для гостей
Ти ласкава й відкрита
Та нескорена для ворогів.

Батьківщино моя,
Ти духовністю щиро багата,
Яблунево-вишневий
Біблейський Едем…
І похилена мазанка-хата,
Без помпезності
Й зайвих проблем…

Батьківщино моя,
Ти козацька імперія слави.
Хоч не раз ти палала в вогні,
Та у серці поняття – Держави,
Рушником простелилось в мені.

Батьківщино моя,
Я до тебе прилину…
І каштани й берізки
Землі цій під стать…
Та вдивлюся у даль журавлину,
Де поліські лелеки летять.             24.12.2010р.


Рецензии