Plinset tomnatic

Afara ploua ca prin vis,
Ce timp afurisit tomnatic...
Iar stropii se pierd in abis
Si-n gindu-mi singuratic...

Incerc s-adorm si nu mai pot,
Privesc mai trist spre tine.
Of! Cit m-am saturat de tot,
Si stropii curg prin mine...

De-as fi oprit acest potop
Cu patima amara.
Sorbind in parte orice strop
Lumina sa apara!

In noaptea asta totu-i sur,
Nimic nu ma alina.
O vorba-n taina sa ti-o fur?
Sa-mi para mai senina...

Pe strimtul colt de canapea
Intind domol piciorul.
Si tu te ghemui linga ea,
Dar eu tot iti duc dorul.

Si stropii urla pe la geam-
Fantome dintre ape!
Oare te am sau nu te am?
Lumina, esti aproape?

Se scutur frunzele in toi
Cind ploaia le inunda.
Se duce viata, murim noi
Secunda cu secunda...

Of! Ploaia asta ca de plumb,
Atit de rece, sumbra...
Zimbeste-mi candela acum!
Topeste neagra umbra!

E jilav sufletu-mi pierdut
Prin stropii reci de ploaie.
Abia de pot sa mai ascult
Precum se scurg siroaie...

Si ploua iarasi nencetat,
Infernul nu se-opreste.
Finalul gind mi l-a furat
Un om ce ma iubeste...

---------------------------------------------
www.crowelle.com


Рецензии