Рэхмэтлемен Аллам тик син, а

Рэхмэт эйтэм Аллам:  зэн,гэр куккэ ,
Айга , кояшка хэм тынычлыкка ,
Якты утка ,ж,илгэ , салкын суга
Тугры булган мэн,ге дуслыкка  .
                Рэхмэт  биргэн очен , ап ак кышны ,
                Салкын коннэр , карлы буранын.
                Биргэн очен ж,эйне , козне , язны ,
                Эз булсада мон,су коннэрен.
Биргэн  очен иртэ   тан,нарын,ны ,
Якты коннэр ,серле  тоннэрне ,
Куктэ ж,емелдэгэн  йолдызларга ,
Болыннарга , елга ,урманнарга.
                Рэхмэтлемен якты уйлар очен ,
                Гомер буе  барсын янэшэмдэ ,
                Дулкыннарнын, матурлыгы очен
                Дин,гезлэрдэн ерак яшэсэмдэ .
Тонлэ эйткэн  серле сузлэр очен.
Мэхэббэтем булган ярыма ,
Хэм , ан,лаган якын дустым очен
Рэхмэтлемен син,а барына.
                Мин яраткан  якын  туганнарга ,
                Балаларга , эткэй , энкэйгэ.
                Якты коннэр  очен , исэннэргэ ,
                Мэн,гелеккэ  йокы  киткэннэргэ.
Рэхмэтлемен син,а гомеремдэ ,
Кичергэннен,, барсы очендэ ,
Килэчэккэ  тик бер  ялваруым!
Яманлыкка  ничек  тузэргэ?
                Калса иде йорэк кун,елемдэ
                Катыланмай тойган  ялганнан.
                Бирсэн,  иде , алгы  коннэремдэ
                Ж,ин,сен дореслеклэр  ялганны.
                31.07.2010г.

 


Рецензии
Понравилось, лаконично,и обо всем,с чувством... татар мон,ы бар...Рэхмэт!!!

Гайнутдинова Алина   11.07.2011 20:35     Заявить о нарушении
Саумысыз Алина! Рэхмэт , узегезнен, уйларыгызны биредэге шигырь турында язган очен. Сезгэ алдагы коннэрегездэ иж,атыгызда зур ун,ышлар телим. Ж,ылы хормэт белэн МАРС.

Ямалеев Марс   12.07.2011 22:06   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.