Кайда икэн яшэу коче?

 
 Утэргэ  тормыш  елларын ,   кочне  кайдан   алырга?
 Йорэк  ондэгэн  юлларын ,  дэрэж,эле   барырга?
 Бирелгэн   язмыш   юлына ,  тараф  алгач   кун,елгэ ,
 Ничек  утэргэ  кирэген ,  кемнэн  сорап   белергэ?
       Бэлки  кочне ,   ышанычтан  алып  утэргэ  кирэк?
       Эллэ ,табигый  канунны ,  бозмый  яшэргэ  кирэк?
       Кайссы  омет  бирер  бэхет ,  шэфкэтле  тынычлыкмы?
       Бэлки , кун,ел  сайлап  алган ,  ж,анда  булган  иманмы?
 Яшэу  кочен  бэлки  бирер , тугры  хэм   кочле  дуслык?
 Туган  хисен  онытмасан, , бэлки  шундадыр  шатлык?
 Авыр  сузлэрдэн  тыелып ,  эйтэсе  килгэн  чакта ,
 “Ташны”  алыштырып  ”ашка” ,  бэлки  шул  юл  тарафта?
       Бэлки , булмыйдыр   утэргэ ,   насыйп   булган  юлларын,
       Мэхэббэтсез ,  сойгэн  ярсыз  биргэн  гомер  елларын.
       Эллэ ,  яшэу   кочен  бирэ ,  кун,елнен,   ашкынуы?
       Килэчэктэ  калдырырга  доньяда   токымын,ны.
 Купме   борчуланып  эзлэу!   Була  хэр  бер   кешедэ.
 Юл  табып  гомер  кичэргэ , тин,  тормышны  утэргэ.
 Бэлки ,ж,авап  сораудадыр ,  эзлэгэн   кун,елен,дэ?
 Изге  омет  кочен  бирер ,   ирешугэ  ж,итергэ.
       Хэр  кешегэ  уз  язмышын ,  ходай  бирэ  яшэргэ.
       Сайлап  алган  юлларында  гомер  кичеп  утэргэ.
       “Гомер  китабын”  тормышта ,  дэрэж,эле   итэргэ ,
       Якты  доньяда  кешегэ ,  эз   калдырып   китэргэ.
        (23,07,2011г.)


Рецензии