Весна

Прилетіли птахи
Знов на Україну
Весну зустрічають
Як хлопець дівчину.
І співають пісню
Своїй рідній неньці
Співом наповняють
Як вода відерце
Пливе над землею
В небо синьооке
Воно наче море
Широке й глибоке.
Граються вітри
Кісками берізок
І не помічають
Їх солодких слізок.
І трава зелена
Чудо-килимами
Укриває землю
Розмовляє з вітрами
І пливуть хмаринки,
Як ті пароплави
Що несуть дощі
В зелені сади.
Умиває дощик
Землю всю навколо
Обіцяє врожай
В зеленому полі.


Рецензии