Кайтырга иде яшьлеккэ

 
 Кайтырга иде яшьлеккэ , вакытны кире борып.
 Табарга иде  чарасын , юлларын эзлэп табып.
                Озлеп яшьли сойгэн ярым , сагынгандыр   зарыгып.
                Каш остенэ кулын куеп ,  юлда  котэдер  талып.
 Алларына килеп басып  , тойсан,  иде  ж,ылысын.
 Саф  мэхэббэт   хисе тулы  ,   назлы татлы  карашын.             
                Килэчэк барган  юлыма  , ак  хэтфэлэрне   ж,эеп ,
                Башларга иде гомерне , курэсен  алдан белеп.
 Газиз энкэй хэм  эткэйнен,  , эйткэн сузлэрен  утэп ,
 Ясамыйчы   ялгышларны , бэхетле  гомер  утеп.
                Табып  булмас    чараларын ,  юлларын  эзлэсэн,дэ , 
                Яшэргэ  уткэн   елларны ,   телэклэр  телэсэндэ,
 Тормыш  шулай  яратылган , гэлэм  биргэн  кагыйдэ ,
 Уз язмышларын  алдаган , юк  доньяда  бер  бэндэ.
                Уткэн вакыт аккан сулар  , кире кайтмый  гомергэ ,
                Очрашалмый  биек  таулар , шуны кирэк  белергэ!
 Кабатлана икэн  яшьлек ,  яшэгэн  тормышларда ,
 "Мэхэббэт ж,имешлэрендэ" ,  килэсе токымнарда . 
   (30,10,2010г,)


Рецензии