Ожеледиця

«…Бачила його учора,
Аж в серце голки вп’ялися:
Йшов він кудись угору
Із дівчиною… Що ж, вчися!..» -

Гарна життя наука,
Тільки нема розради –
Серце її розіп’яте
На марних сподіваннях…

І – безпорадні рухи.
Ковза на кризі й пада.
…Благословенне й кляте,
Життя – до секунд останніх,

Болісних і жахливих –
Сповнене однією
Думкою: «Народитись…
Кішкою. Його кішкою,
Щоб щоденно у вічі дивитись,
Згорнутись на його колінах
І стиха пісень співати…»
Колеса.
Життя зім’яте…


Рецензии