Брати

             БРАТИ

Розділили стареньку хату,
Розділили – таку малу.
Розділили два рідних брата.
Це на сон схоже, чи на гру.

Тільки мати лягла в домовину,
По городу пустили межу,
Ніби зла і чужа людина
В їхні душі наслала іржу.

Та іржа їхні душі з’їла,
Бо забули вони – дурні,
Як парним молоком поїла
Рідна мати їх у хліві.

Бо забулися запах хлібу,
Та і піч розвалили вже.
Як косили, ловили рибу.
Ви дитинство забули! Не вже?

Хай далеко образа піде,
Не точіть у душі ножі.
Щоб у слід не шептали сусіди:
- Он де справжні пішли «кайдаші».


                5.03.2010р.


Рецензии