ретуш

Бог е  забравено дете.
От някакъв далечен остров.
Не вярвяш вече,
че е в теб.
Строиш до бога
нови мостове...
А пясъците ги топят.
Остава скелето - за памет.
Жадуват дните ти очи.
За път. Или  за нова вяра.

Забравеното в теб
дете
започва да налива
               зима.
В косите .
В сухите ръцете.
По малко –
     в твоите години...

А времето –
                обърнат конус.
Затрупва с вечното си тяло
                самия теб.
(Изсъхваш собствено...)
На песъчинки се разпадаш.
И дозатрупваш синевата.
Със пясъци от  други мостове...

   


Рецензии