Як кияни на бiй виходять

Все частіше бачу в новинах,
Як кияни на бій виходять,
Захищаючі рідні стіни,
Своє місто, стоять в непогоду,
     Кладут час свій, своє здоров’я,
     Пам’ятають наказ князів,
     Що давали у узголов'я
     Проводжаючих їх синів:
Бережіть наше місто - Київ,
Він єдиний такий у світі,
Захищайте від ворожиїв,
Бо не можна його не любити...
   
 Крізь століття до нас час минав.
     Місто величі та краси
     Кожен мешканець захищав
     Ціной крові у всі часи...
Від монголів, литовців, поляків,
Від фашистів - живіт свій клали,
Захищали Київ. Всілякі
Вороги тут поживу шукали...
     Знов на скарб коштовний столиці
     Новий ворог простяг свої руки,
     В кабінетах маскує лиця,
     Нові пише укази і друки...
     Хай там що - лише дайте землиці!
     І чиї ж ви такії онуки?
Все частіше бачу в новинах,
Як кияни виходять на бій,
Захищаючі рідні стіни...
Звідки ж ворог узявся такий?   


Рецензии
Мудро... мудро, Но, одно но... Как старцы Киевские говорил( Без жида, ляха и унии). а что сейчас в Западной Украине- сплошь и рядом костелы- индульгенция.... и только Почаевская лавра- стоит не сдается.... вот от кого надо защищаться....( ну, это мое приватное мнение) з повагою до Вас Стась

Станислав Зарудний   16.12.2013 22:31     Заявить о нарушении
церкви, религии, секты - не хочу об этом

Жук Игорь 2   17.12.2013 00:26   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.