Були у матер три сини

Були у матері три сини,
Були у матері три дочки,
Цвіла у матері весна,
І шились матері сорочки
Мережані малим хресточком
Квітчалась мамина душа.
І грали музики весілля
На українському Поліссі
І йшли до хати старости
Куди ж поділося весілля
На нашім з мамою подвір"ї
Де заблукали два сини?
Хмаринка в небеса забрала,
Погралася і не відала-
У вісь злетіли рушники.
Усе було на тім подвір"ї
Й холодні люті заметілі
І радість любої дочки.
Та всі онуки приїжають
До отчого рідного краю
Щоб поріднитися з селом
Щоб тяжкий сум там розігнати
Ми всі зберемося до хати
Й обнімем матінку гуртом.


Рецензии