Сiзiфи

Казки оті,
          і всі ті міфи –
Не вигадки,
           і не байки!
У цім житті,
             ми всі – сізіфи,
Всяк котить камінь нелегкий!

Несе тягар,
           чи тягне ношу –
А чи свій хрест,
               чи віз проблем…
Хто що блага –
               хтось прагне грошей,
Хтось мріє втрапити в Едем…

З девізом: «Все,
                або нічого!»
Нагору пре –
              не продихне,
А потім вже,
             домігшись свого,
Знов неполегшено зітхне…

Мить нагорі,
             і все спочатку:
Знов дертись,
              прагнучи вершин,
І, без різниці –
                а чи статків,
Чи вдосконалення душі…


Рецензии