Про ДнIпро...

                П р о   Д Н І П Р О...


Хто скаже: за які гріхи
Вбивають душу у Ріки ?

Ця,найсвятіша в світі річка,
Дніпро-Славута наш єдиний,
Напившись трути з водів стічних
В загатах,наче в домовині,
Лежить...
                Лиш інколи зітхає,
Коли згадає ту годину
Як він упевнено-невпинно
По Україні рідній плинув,--
І ні кінця їй,а ні краю !

Він був тоді здоровим,дужим,--
За що народ і батьком рік...
А нині тяжко занедужав,
Перетворився на калюжу,
Прогнив геть наскрізь...
                З року в рік,
Мов раком хворий чоловік
Сам відчуває,як хиріє.
Вже від колишнього – лиш мрії
(Слабка луна у безгомінні!),
А він ніяк не зрозуміє
Чому він став своєю тінню ?
За що,за що в страшний цей вік
Його народ його обрік
На це ганебне животіння ???


     ****************


Рецензии
Дніпро могутній занедужав,
перетворився у калюжу.
Чи ж знайдуться для нього ліки,
Чи пенсію отримає каліка?
Сумно і до болю жаль таку велич.Дякую.

Орехова Галина   21.01.2011 08:25     Заявить о нарушении