Метелик Мертва голова

Я був метеликом нічним
Веселим і барвистокрилим,
Князь Місяць променем ясним
Зі мною бавився грайливо.

Я був щасливим,та німим...
Проміння місячне нікуди
Мене не кликало...
                Я з ним
Проводив звичноплинні будні.

Якось була цікава гра,
Я по-безпечному загрався:
На небо випливла Зоря
І я у неї закохався

Одразу так - і вже на вік!
Життя зробилося не миле...
По жилах тік вогню потік...
Крильця росли в орлині крила...

Махнув я ними – і злетів...
Зоря всміхнулася заклично !
...До неї десь на пів-путі
Проміння сонячне в обличчя

Мене впекло.Я закричав,
І падаючи в круговерті,
Помітив на своїх крильцях
Не райдугу,а маску смерті !

Якщо колись на очі вам
Потрапить той, якого звати
Метелик Мертва Голова, -
Не кваптеся мене вбивати .


Рецензии
Метелик Мертва голова справді вміє кричати, імітуючи голос бджолиної матки, залазить ночами у вулики і випиває за раз до чайної ложки меду.
А взагалі написано добре, пристрасно.

Борис Смыковский   17.01.2011 16:14     Заявить о нарушении