До мене янгол прилiтав

До мене Янгол прилітав,
Без плоті дух святий і чистий,
І довго-довго так зітхав,
І все дивився промовисто...

До ніг торкався, до лиця,
Все мацав грішне кволе тіло :
Та не зціляв, та не зціляв...
І знов дивився, як допіру...

Ті докори його, як міг,
Старався я не розуміти,
Та він моїх торкався ніг,--
І так хотілося радіти !

І так хотілося забуть
Чому навчали стільки років:
І вірити, що Янгол тут
Мені дарує вічний спокій...!


Рецензии
Дарує. Тут. Та не вічний, а трішки, щоб зупинитися й летіти далі...

Надя Чорноморець   31.01.2011 11:11     Заявить о нарушении