Сила

моїй бабуні

Не очі, що завжди любов`ю повні,
Не вогник свічки, що вночі горить.
Я пам`ятаю лиш твої долоні,
Вони навчають, як треба любить..

  Нарізане життям сОняшних ліній plexis*,
  Де кожен штрих - віків глибинна суть.
  Хоч букв не знала, ти читала серцем,
  Могла в людину, як в криницю, зазирнуть..

Останнє слово, що в пам`яті не стерти,
Нарешті починаю розуміть:
"О, Боже, дай мені померти,
Поміж людей втомилася вже жить.."

  Сніжинками прикрашені вже скроні
  І мерехтять безмежності світи.
  Я пам`ятаю лиш твої долоні,
  В них, мов маля, тримаєш мене Ти..



plexis(lat.)- сплетіння
plexis solarus(lat.)- сонячне сплетіння


Рецензии
Гарний вірш , пронизливий до сліз і я свою бабусеньку згадала, вона долонями, мов серцем обіймала, неначе обіймала цілий світ... Дякую, успіхів Вам і Любові!

Лю Нели   07.01.2016 16:28     Заявить о нарушении
Дякую, Вам, Людмило!!
Отака бабуніна любов є Сила!!

Венжега   08.01.2016 12:28   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.