Кохання

Жадати зустрічі й боятись
І, знов шкодуючи за цим,
До слів безмовно дослухатись
І жити диханням твоїм.

Ловити погляди розкуті,
Щоб несміливо підійти.
Всі ласки й докори забуті
У поцілунку віднайти.

Тебе одну лиш помічати,
Віддати серце ледь живе,
Весь світ навколо зневажати,
Щоб знати в ньому лиш тебе.

Терзати душу без причини,
Щоб сльози пити з твоїх вій,
Клясти й благати на колінах
І кожен крок лічити твій.

На ніжний образ твій молитись,
В тобі будити муки й гнів
І в муках цих насолодитись -
Ось так кохати я б хотів!

28.12.2005


Рецензии