ХВИЛ МОРЯ

В одвічнім русі, звичній зморі
Хриплять,клекочуть хвилі в морі.

Несуть печать судьби-прокльону -
Сльозу, як світ, гірку й солону.

Їм штиль полону ненависний,
Де небо то втопа, то висне.

І сіро-жовті, і зелені
Із чорноти, немов олені,

Все мчать і мчать, прудкі і сильні,
Лазурно-сині, біло-сині.

Не осягнеш, не схопиш зором,
Лиш зачудуєшся прозором

І таїною неземною.
О море хвиль, ти знов зі мною.

Ненавидиш тебе чи любиш...
Але ж як ніжно ти голубиш!


Рецензии