Нова година

Нова година

Кипить кров у моїх жилах
Я не можу зрозуміти
Як людина вільна духом,
Бажає в кайданах сидіти!

Сидить роками...
Як каліка позіхає!
На небо дивиться
Начеб дощів чекає...

Намарно вона виглядає --
Дощі давно вже перестали.
Часи нові настали.
Перед вікном уже світає...

Прийшла нова година.
Кожна людина право має!
Чомуж ти зажурився
Та в смерть залився?

Розбий кайдани крісла свого
На ноги встань!.. Ти не гарбуз,
Що жде пока хтось зірве його
Та й зварить кашу з молодого.

Ти маєш кров таку як я.  В тобі,
в мені --  в нас двох дує життя!
Ти маєш вільний дух, як маю я.
Розбий кайдани свого буття!..

Вікно-трансформер є оглядове
лишень для тих хто має кишені
порядкові...  Часами додаткові,
що показуються як коляскові...

А ти сидиш, подібно тому птаху
Що крила тоненькі поламав свої
й піднятися, сили не має, як...
Не так тобі! Є у тобі твій шлях!..


Рецензии